In groei en bloeiwijzen vindt men steeds terugkerende wiskundige patronen

uit 2005 tot 2023 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Na de storm

2023

Na de storm lagen de bomen her en der verspreid. Zij werden al gauw in stukken gehakt. In het vroege voorjaar liep ik met mijn papegaai in het park. De stronken vond het geweldig. Heb geprobeerd om de papegaai sterk naar voren te laten komen, zodat het lijkt dat hij van het schilderij wegvliegt of dat is gelukt? Lang met kleurencompositie en d verdeling van de ruimte bezig geweest

Verdampen

2023

Na de storm lagen de dikke bomen omgewaaid. Zij werden al gauw in stukken gehakt em lagen willekeurig versried. Ik lads een boek van Suzanne Simard over de interacte tussen boom en schimmels en ook nog een boek 'Time taken' met daarin werk van visuele kunstenaars die in het Pompidou hadden gexposeerd. Al die indrukken rommelden in mijn hoofd en daaruit kwam een beeld. Lang heb ik eraan gewerkt om de kleustelling en de compositie goed te krijgen.

Opduiken

2019

Als kind zwom ik vaak in een mooi natuurgebied. Meestal was ik daar alleen, de grond was modderig en rondom mij waren de waterlelies. De geur van het modderige water vermengd met de geur van de waterplanten kan ik moeiteloos opdiepen uit mijn geheugen.

pompoenen

2017

De eerste goede oogst van de inspanningen van Jan de tuinman.

zeewierbeest1

2015

Dolend langs het strand in Portugal,vreemde vormen, zeer vreemde vormen, zeewierbeesten die ik nog nooit eerder had gezien.
 

zeewierbeest2

2015

Dit zeewier deed me ergens aan denken

bossen Pourpry

2012

gevarieerde en spannende franse bossen. Zo vol verrassing en levendigheid

Frans dorpsplein1

2012

Franse dorpspleinen zijn soms groot en leeg. Er beent iemand zo snel mogelijk over het lege plein.

Rietpluim2

2009

Studie van rietpluim. Was steeds maar met fijne structuren bezig. Fijne structuren zitten er voldoende in de rietpluim. Zeker als de pluim het tegenlicht opvangt. Hoe moeilijk is het om de vorm, de structuren en het licht tegelijkertijd te vangen.   Rietpluim 2: De fijne haren van de rietpluim vangen het licht

Rode zonnebloem2

2008

De beschimmelde zonnebloem wordt sprietig, het hart van de zonnebloem valt uit. In het rood laten zich de zonnebloem en de Arabische patronen zich goed combineren.

Elsenproppen

2005

Typische boom van Nederlands landschap. Wat een mooie grafische vormen. De elsenproppen dansen als volleerde balletmeisjes in de wind.