(klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Exploring Colour perceptionII

2022

nerve sytem, wondering how consious perception of colours arise from the nerves system

Ruimte melodie

2022

Futuristisch werk, met daarin een spel van bollen en ruimtelijke vlakken

Attacks of Corona

2021

Corona betekent van de stralen rond de zonmaar ook is het de naam van het virus dat een wereldwijde pandemie veroorzaakte. Apollo is de mythische figuur die staat voor de corona van de zon en Atlas is de mythische figuur die staat voor de aarde, Hoe kunnen we de aarde beschermen tegen de corona's

Brain Teaser

2021

Contrasting coulors, soft veiles, how magnetisme works

Curiosity

2021

Er zit rek in de ruimte en de snaren kunnen breken. Poliepen op het allerkleinste schaalniveau. Wat in het klein plaats vindt, heeft ook in  grootformaat bestaan of bestaat nog ergens in de tijd en de ruimte. Vreemde verschijnselen wekken bevreemding en gevoelns van vervreemding .

Boven water halen

2019

Duikers zijn voor mij een metafoor voor nieuwsgieruge onderzoekers, die op zoek zijn naar het onbekende. Zij proberen gegevens boven water te halen en die te begrijpen. Dit kost grote moeite en het zicht op de gegevens is niet altijd even duidelijk.

microkosmos

2018

neurale netwerken met steungevende gliacellen, geabstraheerd

Waardeloos, vrij spel

2018

We blazen de loftrompet over prestatie en groei. Vergeten de keerzijde te veel wegwerpselen. Zij zijn het speelveld van boze lozen, die spelen het spel van vrije waarden met bordkartonnen ogen. 32 pagina's

exploreren van de kleurwaarneming

2017

Onlangs zag ik een spectaculair beeld van hersencellen, die betrokken wasren bij de perceptie van kleuren. Nieuwe technieken stellen onderzoekers in staat om processen op cell niveau waar te nemen in levende wezens. Kleerwaarneming is een spelels proces. Hoe is het mogelijk dat het functioneren van deze neuronen er toe leiden dat we kleuren waarnemen?

pompoenen

2017

De eerste goede oogst van de inspanningen van Jan de tuinman.

Schuimfiguur2

2017

Een figuur baant zich een weg in de lege ruimte

Uitsnede in Stijl

2017

Het 100 jarig bestaan van de kunststroming "De stijl" wordt groots gevierd. De 'stijlschilderijen' zijn verworden tot decors van rennende zakenlieden. Door een uitsnede te maken in een  'stijlschilderij' maakt men even een pas op de plaats om na te denken. Een rustmoment in een dolgedraaide tijd. Het boek bevat 30 pagina's

Verbonden

2017

Elke celkern in het visuele brein is met heel veel andere cellen verbonden.

Gevangen waas

2016

Ik was bezig aan een soort verantwoording, welke kunstwerken hebben me beinvloed in welke levensperiode. Door de gebeurtenissen in Zaventem kwam de nadruk meer te liggen op de betekenis van de kunst. Door de waas na de aanslag zag ik kunstwerken, die de hel al hadden verbeeld.
 

schuimfiguur1

2016

spartelen in de ruimte De zwemster spartelt en reikt naar boven. Er ontstaan golven en schuimkoppen, die zich voegen bij alle levende en dode schuimfiguren al aanwezig in de ruimte

Zeeschuim

2016

Het zeeschuim drilt op het zand, droogt op. Zeebeesten komen in de gaten die in schuim vallen te voorschijn.

Halve Maraton

2015

Een beeldboek vol met poetische beelden, die samen een verhaal, een gedicht vertellen, een beelddicht   tekeningen met potlood en pen en inkt en aqaurel

kokende ruimte

2015

Explosie van supernova veroorzaakt bellen in kokende ruimte
 

Schuim

2015

Schuimbolletjes borrelen in blauw en oker

venus geboren uit ruimte schuim

2015

De prachtige Venus van Boticelli, geboren uit schuim, ruimte schuim. Zij ontstond tijdens het zonnegloren. Ze verbergt zich nu voor de krachtige pulsars. Het blijft maar borrelen.

zeewierbeest1

2015

Dolend langs het strand in Portugal,vreemde vormen, zeer vreemde vormen, zeewierbeesten die ik nog nooit eerder had gezien.
 

zeewierbeest2

2015

Dit zeewier deed me ergens aan denken

zomaar ontstaan uit schuim

2015

Schuimvlokken dreven langs, dreven uiteen en voegden samen. Per toeval ontstond Adam. Eva dreef nog in onderdelen tussen de schuimbeesten  

De versteende tijd

2014

Een leparello van 163 cm lang en 24 cm breed. Met relief pagina's waarbij de inhoud van een bestaand boek is gebruikt om nieuwe pagina's te maken

Madeira boek

2014

In dit kunstboek een lange leparello van 82 cm. Met aan beide zijde tekeningen

ruimte schuim

2014

Sterren spuigen op de oceaan. De oceaan van ruimte en tijd. Het spuug drijft op de golven van de ruimte en van de tijd. Het klots, spat, borrelt en schuimt.
 

sprietenboek

2014

Kunstboek
 

bossen Pourpry

2012

gevarieerde en spannende franse bossen. Zo vol verrassing en levendigheid

Chinese vaas

2012

We liepen in het landschap van de Chinese kunst (zie in 80 tuinen rondom de wereld BBC programma). De bomen, de kleuren, de bergen, de mist.   De wisselwerking van het bolle van de vaas en het holle van de weg naar beneden. Inspiratie, de Chinese vaas op de tentoonstelling Den Haag onder de hemel 2011, deze had een lampekap, een ironisch commentaar op de Nederlandse verknuttering van Chinese kunst? Door niemand opgemerkt, want zo vanzelfsprekend?

Fluitspeler

2012

Inkt op chinees papier

Frans dorpsplein1

2012

Franse dorpspleinen zijn soms groot en leeg. Er beent iemand zo snel mogelijk over het lege plein.

In het hooggebergte6

2012

De ijle sfeer, het genieten, wie weet hoe lang gespaard, een eenmalige pelgrimstocht?

portet van een overleden vriend

2012

portret van een overleden vriend

portret van Greta

2012

Het was in haar gezin van herkomst niet gebruikelijk om foto's te maken . Ze had slechts een vage foto

sensibility

2012

Bij het zien van deze intimiteit, een moment 30 jaar geleden gevangen, voel ik enige schaamte.

tekens14 aan de wand

2012

zwartekrachtslijnen zwart gat   prijs boek: 1000 euro

tekens15 aan de wand

2012

melkweg stelsel spiraal   prijs boek: 1000 euro

tekens16 aan de wand

2012

zwaartekrachtslijnen van twee botsende zwarte gaten   prijs boek: 1000 euro

tekens1 aan de wand

2012

Gevangen in een jet stream   prijs boek: 1000 euro

tekens22 aan de wand

2012

Vervorming ruimte door zwart gat met jet stream   prijs boek : 1000 euro

Chinese renaissance

2011

 Het vrolijke optimisme, Taoistische pelgrims, zo weggelopen uit een schilderij gemaakt tijdens de renaissance...

In het hooggebergte1

2011

 Een Chinese family op Taoistische pelgrimstocht.. De omgeving wekte associaties op aan bekende tafrelen. Het Chinese blauw en haar invloed op het Nederlandse Delfts blauwe aardewerk.

In het hooggebergte3

2011

 De regenjassen speciaal aangeschaft voor deze pelgrimstocht, keurig in de vouw. Soms drie lagen over elkaar. Of gekreukeld, maar soepel, dun en doorzichtig.   Vechtend met de Stofuitdrukking:, transparante lagen.

In het hooggebergte 4

2011

De dunne transparante of soms kreukelige regenjassen werden gedragen als koningsmantels. De mistige natuur, waarin kronkelige boomtakken alle kanten opslingerden wekten van zelf een surreeel gevoel op.

In het hooggebergte 5

2011

Dit werk vormt met hoog in de bergen 4 3n 3 een triptiek

Pad naar de hemel

2011

 De gele regenjassen lichtten op in de grijze mist. Het geel dat zich van nature naar de voorgrond dringt is erg teruggedrongen naar de achter grond. Zonder dat geel zou het werk veel saaier zijn. Zoeken naar het evenwicht niet alleen in filosifisch en fysiek opzicht, maar ook vanuit het schilderkunstige perspectief.

Pop-up. De gele regenjas1

2011

 Mijn herinneringen zijn vertekend door het kijken naar traditionele chinese kunstwerken.

Pop-up.De gele regenjas2

2011

 Dat fantasie prikkelende sneaky mannetje.

Pop-up.De gele regenjas4

2011

 Chinese filosofen in een gele plastiek regenjas.

Renaissance van het Taoisme

2011

De plastiek regenjassen verhoogden de ijle sfeer hoog in de bergen. De duizelingwekkende ravijnen, daar zag je niets van, het was egaal mistig, zoals Tao filosofen dat ook het liefst zien. De duizelingwekkende ravijnen zag je wel weerspiegeld op de gezichten van de pelgrimss, die wisten hoe de omgeving eruit zag op het hoogste punt waar wij ons bevonden. De lichaamstaal van de pelgrims wekten associaties op met italiaanse renaissance schilderijen.

In het riet 9 jaar

2010

De rietpluimen zo hoog en zo geheimzinnig. Die tochten, opgaan in de natuur, vogel geluiden, beginnende lente na lange winter. Rafelige riet pluimen, die glanzen in de zon. Hoe vangen ze het licht?  

Portret of Jan V 65 years

2010

Het portret van Jan V, 65 jaar oud, is opgebouwd uit verschillende lagen olieverf. Het T-shirt en de muts zijn zo geschilderd dat het wat beweegt. Niet te veel, genoeg om dit intieme portret extra levendig te maken.  Jan V. houdt van zijn boot op het water. Het t-shirt is een zeemansshirt in zeemanskleuren. De bewegelijkheid is tot stand gekomen na bestudering van de wetten van de perceptuele illusies, ook zoals ze zijn toegepast door pop-art kunstenaars. De bewegelijkehid is heel rustig gehouden om te voorkomen dat de persoonlijkheid van de geportretteerde te veel overheerst zou worden.

Tao en de mistige bergen1

2010

 Tijdens de reis naar China inspireerde enkele Chinese kunstenaars (zie blog voor foto's) mij tot het maken van inktekeningen op rijstpapier.. De beleving van de wat grillige natuur is mijn voornaamste inspiratiebron

Tao en de mistige bergen2

2010

 Op het Pad naar de hemel zag ik naar houvast zoekende Chinesen. Een mooie metafoor.

Tao en de mistige bergen3

2010

 De mist vervormtyde bomen tot abstracte figuren die een eigen leven krijgen door de fantasie van de oude meesters

Tao en de mistige bergen4

2010

 Gebruik je fantasie zie de Chinese gids steeds tegen mij. Dat was niet moeilijk. Er gebeurde van alles. Het hoe en waarom ontging me vaak. Afgesneden van taal en betekenis wekten sommige tafrelen vervreemding op.

Tao en de mistige bergen5

2010

 Jullie verdienen een reis naar de schoonheid zei een Chinees meisje tegen mij toen ik haar vettelde dat we naar de Mount Huangsan gingen. Ik moest vaak aan haar woorden denken daar hoog in de bergen

Rietpluim2

2009

Studie van rietpluim. Was steeds maar met fijne structuren bezig. Fijne structuren zitten er voldoende in de rietpluim. Zeker als de pluim het tegenlicht opvangt. Hoe moeilijk is het om de vorm, de structuren en het licht tegelijkertijd te vangen.   Rietpluim 2: De fijne haren van de rietpluim vangen het licht